Wervingscampagne nieuwe huisartsenpraktijk Noordoostpolder van start

De gemeente Noordoostpolder zet een stap voorwaarts om het huisartsentekort in de regio aan te pakken. Huisartsen die een eigen praktijk willen starten wordt de kans geboden dit met volledige ondersteuning te doen in Emmeloord.

Het is een unieke samenwerking tussen Zilveren Kruis, Medrie, lokale huisartsen en de gemeente Noordoostpolder. Wethouder Wout Jansen benadrukt het belang van dit initiatief. ‘We werken samen vanuit de gedeelde visie dat er voor inwoners lokaal goede huisartsenzorg beschikbaar moet zijn.’

Huisartsen compleet ontzorgen

Medrie, Zilveren Kruis en de samenwerkende huisartsen bieden hun nieuwe collega’s een warm bad: volledige ondersteuning bij het opbouwen van de praktijk, inclusief ICT, ondersteuning via collega’s, een mentor/buddy. Kortom: een unieke kans om een praktijk te starten, deze naar eigen wens vorm te geven en op termijn over te nemen.

De wervingscampagne richt zich op huisartsen die nu als waarnemend huisarts bij een andere praktijk in het land werken. Maar ook huisartsen die onlangs hun opleiding tot huisarts hebben afgerond krijgen de mogelijkheid een eigen praktijk te starten. Platform polderdokter.nl ging in november van start om huisartsen in opleiding een opstap te geven in de regio Noordoostpolder en wordt nu ook ingezet om toekomstige praktijkhouders te werven.

Positieve mentaliteit

De site benadrukt ook de voordelen van wonen en werken in de gemeente Noordoostpolder: een gevarieerde groeigemeente met inwoners met een positieve mentaliteit. Men gaat hier niet voor elk wissewasje naar de dokter. Daarnaast geeft de polder je de ruimte om te wonen en werken in een ruime omgeving met betaalbare woningen.

Ambassadeursrol voor inwoners

Via de directe relaties en social media kanalen van de partners zijn inmiddels diverse berichten gedeeld. Inwoners van Noordoostpolder worden ook van harte aangemoedigd deze berichten te delen.

 

Lees het hele artikel op: De Noordoostpolder