Polderdokter gepresenteerd

Tijdens een thema-avond op 29 november over de huisartsenzorg in Noordoostpolder presenteerde de gemeente Polderdokter.nl. Deze website is het nieuwe portal voor huisartsen in opleiding. Met deze website wil de gemeente samen met de huisartsen, UMCG, Medrie, Zilveren kruis proactief het tekort aan huisartsen terugdringen. Toekomstige huisartsen kunnen zich verder bekwamen in de regio. Daarvoor is het wel nodig dat zij de regio leren kennen en waarderen. De huisartsen in de gemeente, zorgpartners UMCG, Medrie, het Zilveren Kruis en gemeente Noordoostpolder bieden samen deze mogelijkheid.
Polderdokter gepresenteerd
Polderdokter gepresenteerd. Foto: Sjors Evers

Unieke samenwerking

De huisartsenzorg in Nederland verandert. Het tekort aan huisartsen dwingt tot een andere invulling van de huisartsenzorg. Toch is het voor veel mensen belangrijk om persoonlijk contact met een huisarts te hebben.
Daarvoor is het nodig dat huisartsen in opleiding onze gemeente leren kennen en de voordelen ontdekken van het werken als huisarts in onze regio. Onze regio is pilotregio voor de nieuwe opleidingsvorm Opleiden in de Regio. Samen met het Universitair Medisch Centrum Groningen, waar de huisartsen hun opleiding tot huisarts volgen, bieden de gevestigde huisartsen in Noordoostpolder en de gemeente de mogelijkheid tot verdere opleiding en vestiging in de regio.

Concrete aanpak

Polderdokter.nl is speciaal voor huisartsen in opleiding en biedt hen de mogelijkheid kennis met gemeente Noordoostpolder te maken. Maar ook zijn ze verzekerd van een opleidingsplek bij een bestaande huisartsenpraktijk. Er worden ontmoetingsdagen georganiseerd en binnen de gemeente is een speciale accountmanager aangesteld die de huisarts op weg helpt met alle vragen rondom o.a. vestiging, wonen, kinderopvang en faciliteiten. Zo wordt een maatwerkoplossing geboden afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de huisarts.